A story

Dantes - 2004A Dantes zenekar a ’80-as évek végén született, mikor néhány békásmegyeri metálos suhanc meg akarta törni a lakótelepi csendet. Néhány éves csörömpölést követően, közel 20 éves némaság ült a név köré, amit 2004-ben újra felrúgott a banda (Kurfis Géza-ének, Végi Csabi-gitár, Pálinkás Jani-gitár, Honéczi Zoli-basszus, Tóth Misi-dob). Az “ős” felállás egy évig üzemelt, majd Bujdosó Andris vette át a frontemberi posztot. 2006-ban csatlakozott a zenekarhoz Farkas Laci, aki Végi Csaba helyét töltötte be. Napjainkra a zenekar alapító tagjai közül, már csak Tóth -Hegylakó- Misi maradt.

A fennállás lassan több évtizedes ideje alatt többen is megfordultak a zenekarban, mind énekes, mind pedig hangszeres fronton. Annak ellenére, hogy folyamatos tagcserék zilálták a bandát, az élet nem állt meg, legfeljebb kicsit nehézkessé vált.

A banda bemutatkozott több tehetség kutató rendezvényen, fesztiválokon és számtalan klubbot végigjárt Budapesten és vidéken egyaránt. 2005 és 2009 között évente megrendezésre került a zenekar saját szervezésében a 11-es Amatőr Rockfesztivál Budakalászon az Omszk-tó partjánál lévő parkban. Lehetőség nyílt egy színpadon játszani többek között a Bikini, Pokolgép, Cadaveres, Rudán Joe zenekarokkal.

Dantes - 2007A nehézséget leginkább az okozta a formációnak, hogy tudjanak maradandót alkotni. 2-3 évenként változó felállással ez nem egyszerű mutatvány. Az első korong 2005-ben készült el ami az MMV címet kapta. A lemezen 11 dal található, majd 2007-ben ezt követte a Hullócsillag 3 nótás demó. A demó bővítése 2008-ban folytatódott további 4 szerzemény rögzítésével, ami a TOP SECRET címet kapta… volna… ha elkészül… A sávok rögzítését követően az utómunkálatok során végzetesen meghibásodott az adattároló, nem lehetett visszaállítani a sérült anyagot. Így ez a kiadás meghiúsult. Megtartva a lendületet és betöltve az elvesztett anyag okozta űrt, egy 2009-es koncert anyagát rögzítettük hangban és képekben néhány audiovizuális szösszenet megalkotásához.

Dantes - 2013András távozásával a zenekar közel egy évig énekes nélkül munkálkodott a háttérben, de 2012-ben felbukkant Lipták Peti a frontemberi posztra. A lendületet megtartva 2014-ben elkészült a D3 lemez amin helyet kaptak régebbi és új dalok is. Néhány nóta eljutott a MotorosHang internetes rockrádióba is, ahol bekerült a rotációba.

2017-ben Csőke Pisti vette át a mikrofont Petitől, ezzel egyidejűleg Pásztor Ottó (gitár) és Rákóczi Gyuri (basszus) is elhagyta a zenekari légkört. A soha nem látott létszámhiány erősen megingatta a zenekar létjogosultságát, mikor is jött az ötlet, hogy a Kilences Terem hasonló helyzetben lévő megmaradt tagjaival fuzionáljanak. A dobos közös, így Reindl Zsolti (gitár) és Pálfi Tomi (basszus) integrációjával ismét teljes létszámban üzemelt a csapat.

Dantes - 2019Pisti szűk két éves közreműködését követően visszatért András néhány hónapra, amolyan nosztalgikus szabadidő töltésre, de 2019-ben egy merész húzással női énekre váltott a formáció Somogyi Noémi által.